Jaarlijks is de eerste vakantie van het schooljaar de Herfstvakantie. Voor schoolgaande jeugd is het dan uitkijken naar een leuke locatie om de vakantie te spenderen. Thuis zitten is niet echt een optie, dus waarom niet dichtbij op vakantie gaan? Denk maar aan België, Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje... Voldoende keuze, toch?

Ardennen of Belgische kust

Twee interessante trekpleisters in België zijn de Ardennen en de Belgische kust. Beide hebben hun charmes en lokken jaarlijks heel wat binnen- en buitenlandse toeristen. Ook al kan het guur weer zijn tijdens de herfstvakantie, bij een mooie dag kan je een leuke tijd beleven. Beide bestemmingen zijn ideaal voor een rustgevende vakantie. De zee heeft een rustgevend effect en er zijn tal van activiteiten in de buurt. Kies je toch voor de Ardennen, dan kan je genieten van de mooie natuur. Plan enkele wandelingen in de buurt en de talrijke bossen. Ideale bestemming dus voor een weekje vakantie.

Ontdek hier de 5 mooiste plaatsen van de Ardennen.

Dinant - Belgische Ardennen

Dinant in de Belgiche Ardennen

Allerheiligen

De Herfstvakantie volgt aansluitend op het Allerheiligenweekend. Een traditioneel moment om de doden te herdenken. Vaak gaan gezinnen na dit bezoek een weekje erop uit, om de gedachten even te verzetten en leuke activiteiten met de familie te doen. Een week is lang genoeg om even tot rust te komen, maar vaak niet lang genoeg om met het vliegtuig op reis te gaan. Een autovakantie naar één van de nabij gelegen landen is wel goed te doen. Op enkele uren tijd ben je op je bestemming, geen lange wachttijden in een luchthaven dus. Zo bepaal je op welk tijdstip je vertrekt en wanneer je terug huiswaarts trekt. Met een gezin moet je je wat flexibel opstellen en dat kan met een auto. Mocht er onverwachts iets gebeuren dan heb je met de auto alle vrijheid.

Op vakantie buiten België

Buiten België heb je nog mooie streken, zoals bijvoorbeeld de Moezelstreek. De Moezel loopt door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland en heeft enkele prachtige plaatsen waar je een vakantiehuis kan boeken. Elders in Frankrijk heb je Normandië. Gelegen in het Noordwesten, dus op enkele uren te bereiken met de auto vanuit België. Een van de trekpleisters daar is de Mont-Saint-Michel, een rotsachtig eiland welke enkel bij laag water te bereiken is.

Moeselrivier in Duitsland

Moeselstreek in Duitsland

Etretat in Le Havre

Het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is nog een bekende bestemming en geliefd bij vele Belgen. Ook hier zijn voldoende vakantiehuizen te vinden die je kan boeken in de herfstvakantie. Kom helemaal tot rust in dit bosrijk gebied. Maar je kan er ook inspanningen leveren door de vele bergen te bezoeken. De hoogste is de Feldberg, met 1493 hoogtemeters. In de winter kan je er skiën, in de zomer zijn de wandelpaden open.

Zwarte Woud in Duitsland

Zwarte Woud in Duitsland

Vakantieverblijven zoeken


Reacties

Er werden nog geen reacties gepubliceerd.

Voeg reactie toe