De Aquitaine, de long van Frankrijk

Met zijn 250 kilometer zandstrand, behoort de Atlantische kust in Aquitaine tot de langste stranden van Europa. Daarom heeft het ook zo’n verscheidenheid aan fauna en flora. Denk maar aan tal van rotsformaties, prachtige natuurgebieden, en een wereld van riviermondingen en moerasgebieden. Wat denk je van een actieve vakantie? Een vakantie met het gezin? Of heerlijk relaxen aan de Atlantische oceaan? Niet twijfelen, we inspireren met enkele tips.

Zomervakantie doorbrengen aan de zandstranden

De Atlantisch kust in Frankrijk doet je even stilstaan. Je wordt als het ware aangetrokken door zijn gebulder op geruime afstand. En dan komt het moment waar je oog in oog komt met een gigantische oppervlakte aan zandstrand. Heerlijk, je bent op vakantie. Het strand is zeer mooi en voldoende uitgestrekt. Ideaal voor een partijtje voetbal of volleybal. In de zomervakantie kan het echt wel warm zijn, waardoor je al snel verfrissing zal zoeken in de Atlantische Oceaan.

Aquitaine, watersport paradis

Eindelijk nog eens een zee voor jong en oud. Zwemmen in meters hoge golven of beleef de kick van het golfsurfen en bodysurfen. Mimizan, Moliets Plage en Biarritz zijn één van de vele surfspots die gegeerd zijn door surfers. De meeste stranden hebben een redderspost. Ben je op stap aan het strand met kleine kinderen, wees er dan steeds bij. De Atlantische kust heeft namelijk een zeer sterke onderstroom. Daardoor moet je steeds op jouw hoede zijn.

Le Pilat, gigantische duin aan de bossen van De Landes

Een andere unieke ervaring is de gigantische duin van Le Pilat. Met zijn 104 meter hoogte is dit de hoogste duin van Europa. De beklimming via vele trappen zal je belonen met een prachtig panoramisch zicht overheen de oceaan en de bossen van Les Landes. Het is net de afwisseling van deze stranden en de overdekte bossen van Les Landes die deze regio een unieke fietsregio maakt. Zonnestralen die stralen doorheen de vele schaduwrijke naaldwouden van Les Landes. Heerlijk toch?

De Aquitaine, vakantieplaats voor het ganse gezin

Kortom, een regio die je alle troeven van een echte vakantie zal aanbieden. De volledige kustlijn biedt tal van comfortabele en gevarieerde vakantieverblijven aan. Dit voor koppels, vrienden, grote groepen of het gezin. Ontdek tal van vakantieparken in de Aquitaine en ontdek deze prachtige regio in het Zuid-Westen van Frankrijk


Reacties

Er werden nog geen reacties gepubliceerd.

Voeg reactie toe